Iedereen een eigen coach

Open dagen

We zien je graag op onze open dagen. Dat is een goed moment om onze leerlingen te spreken en sfeer te proeven. Op de homepage van alle websites vind je informatie over de open dagen. Ook zijn er weer proeflessen. Daarvoor kun je je vanaf de open dag inschrijven. Mocht je iets zoeken en je kunt het toch niet vinden, bel of mail ons dan even, dan helpen we je graag.

Tot ziens op het Eligant Lyceum en/of op het regionaal vmbo!

 

Persoonlijke coach

Iedere leerling heeft een persoonlijke coach. Bij ons op school begeleidt een coach maximaal 15 leerlingen, maar de klassen zijn groter. Het kan dus zijn dat een aantal leerlingen uit jouw klas een andere coach heeft. Je leert jouw coach goed kennen tijdens de wekelijkse gesprekken.

Voor jou (en ook voor jouw ouders) is je coach hét aanspreekpunt. Hier kun je terecht met al jouw vragen. Eigenlijk kun je de coach vergelijken met je meester of juf op de basisschool. Als het goed is hebben jij en je ouders al kennis gemaakt met de coach. Als dat niet lukt voor de zomervakantie, bijvoorbeeld omdat jouw coach ook pas na de zomervakantie bij ons op school komt werken, vindt het coachgesprek direct bij de start van het nieuwe jaar plaats. Natuurlijk krijg je daar dan bericht over. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontmoeten je ouders alle coaches van de brugklassen tijdens de kennismakingsavond.

Individueel gesprekje

Je spreekt je coach iedere week tijdens een kort individueel gesprekje. Dat gesprekje plant de coach en zie je in jouw rooster staan.

Coachgesprek leerling-ouders-coach

Vier keer per schooljaar hebben jij en je ouders een gesprek met je coach over hoe het met jou gaat en wat jouw doelen zijn. De data van deze gesprekken maken wij aan het begin van het schooljaar bekend, zodat jij en je ouders er rekening mee kunnen houden.

Coachmoment

Elke dag is er een coachmoment van 9.00 uur tot 9.20 uur. Alle leerlingen zijn dan aanwezig bij hun coach. In deze tijd bespreekt de coach belangrijke zaken zoals:

  • hoe de dag eruit ziet en of er bijzonderheden zijn;
  • hoe de sfeer is in de groep;
  • planning van huiswerk en toetsen;
  • manieren waarop je kunt leren;
  • loopbaanoriëntatie

Vanaf 1 maart kun je je aanmelden via onze website

Houd de website dus goed in de gaten. We zien je graag!