Persoonlijk leren, maatwerk

“Lobke is in klas 1 op het vakcollege begonnen. Het ging zo goed dat ze halverwege het eerste jaar door ging naar mavo 1. Ze zit nu in mavo 2. Daar volgt ze al een vak op havo-niveau en ze rondt een ander vak een jaar eerder af. Dat betekent dat ze in dat vak in mavo 3 al examen doet.”

Persoonlijk leren betekent dat je op Het Stedelijk op je eigen niveau onderwijs volgt. Wanneer je goed bent in een vak, kun je hier sneller doorheen. Dat noemen we versnellen. Je kunt je ook extra verdiepen in een vak en over een bepaald onderwerp heel veel leren. Je kunt je ook verbreden en extra dingen doen. Is een vak wat moeilijker, dan kun je hier meer tijd voor nemen. Dan gaat het om intensiveren.

Persoonlijk leren is mogelijk omdat je elke dag in je rooster ruimte hebt voor uren op maat. Dat noemen we ‘maatwerkuren’. Tijdens die uren kies je zelf waaraan je gaat werken. Je keuze stem je af met je coach. Elke acht weken bespreek je met je ouders en je coach hoe het op school gaat en welke keuzes je maakt.

“Rens zit in mavo 4. Hij traint voor de paralympics op Papendal! Samen hebben we een persoonlijk rooster gemaakt zodat hij én zijn programma op school kan volgen én zijn topsport kan bedrijven.”

“Jippe speelt in een grote musical. Dat betekent veel oefenen. Samen met Jippe en zijn ouders maken we een rooster op maat. Jippe kan daardoor toch zijn programma van havo 3 volgen.”