Groep 8

Groep 8

Stedelijk Lyceum:
• Havo
• Havo-opstroomklas
• Atheneum
• Gymnasium

Mavo-XL

Vakcollege:
• kaderberoepsgerichte leerweg
• basisberoepsgerichte leerweg

Klaar voor de brugklas

Wanneer je je hebt aangemeld bij Het Stedelijk, kun je kiezen of je meedoet aan ‘Klaar voor de brugklas’. Drie keer kom je dan op een middag ongeveer een uur naar je nieuwe school.

Samen gaan we op pad door het gebouw, je leert de weg kennen en ook de afkortingen van lokalen, roosters en docenten. De derde middag is dé ‘kennismakingsmiddag’. Op die middag ontmoet je je klasgenoten. En je coach natuurlijk. Maar je coach ken je al een klein beetje, want voor de kennismakingsmiddag heb je samen met je ouders al je eerste coachgesprek. Zo ben je klaar om na de zomervakantie écht aan de brugklas te beginnen!

Een keer een proefles volgen? Dat kan!

Via deze website kun je je daar vanaf de open dag op zaterdag 2 februari voor aanmelden. Houd onze website dus goed in de gaten.

Op Het Stedelijk leer je met plezier

Het einde van je basisschooltijd is in zicht. Je gaat naar de middelbare! Spannend en ook heel leuk! Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren met plezier. Want als je met plezier naar school gaat, heb je het naar je zin en gaat het leren meestal goed. Je krijgt bij ons je eigen coach. Met je coach maak je al voor de zomervakantie kennis, samen met je ouders. Samen zorgen we voor een goede start op jouw nieuwe school. We kijken ook al naar wat je bij ons op school wilt leren. Na de zomervakantie kunnen we dan meteen aan de slag.

Stedelijk Lyceum

Met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies kun je terecht op ons lyceum! Lyceum staat voor havo, atheneum en gymnasium!

Mavo-XL

Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je ook graag praktisch aan de slag? Dat kan op mavo-XL! Voor een nog betere aansluiting op het mbo. Door naar de havo kan natuurlijk ook!

Vakcollege

Geeft je docent van groep 8 je vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg als advies? Dan kun je op ons vakcollege aan het werk om te leren voor een vak.

Klaar met groep 8

Wanneer je een vwo-advies hebt (atheneum of gymnasium) en je bent klaar met groep 8, dan kun je na aanmelding vanaf april volgend jaar meedoen met ‘Klaar met groep 8’.

Dat kan alleen als je meester..
Dat kan alleen als je meester of juf van groep 8 dat ook goed vindt. Je komt dan namelijk vier keer onder schooltijd naar onze school om speciale lessen te volgen. Vorig jaar stonden onder andere filosofie, creatief denken en beeldende vorming op het programma.

Nog eerder naar de middelbare? Dat kan!

Stel je bent een hoogbegaafde leerling? Je wilt niet wachten en het liefst meteen naar de middelbare school. Dat kan op het Stedelijk Lyceum.

Ons Lyceum is...
Ons lyceum is namelijk een begaafdheidsprofielschool (bps). Daarom bieden we een speciaal programma voor leerlingen zoals jij!

Aanmelden? 1 maart!

Vanaf 1 maart kun je je aanmelden voor Het Stedelijk. Dat doe je via een speciaal formulier op onze website. Houd onze site dus goed in de gaten! Aanmelden doe je vóór 15 maart.